Familia adolescentei rome deportate din Franța susține că a fost agresată în Kosovo

Data publicării:
leonarda dibrani

Leonarda Dibrani împreună cu părinţii şi fraţii ei mergeau pe stradă în momentul în care o altă familie de romi i-a atacat. Mama fetiţei a ajuns la spital. „Am ieşit la cumpărături, când a apărut un individ care i-a bătut, pe mama şi pe unul dintre fraţii mei”, a declarat adolescenta.

Familia Dibrani spune că nu se simte în siguranţă în Kosovo: „Nu suntem liberi aici. Vom fi atacaţi pe stradă tot timpul. Nu e posibil aşa ceva”.

Leonarda Dibrani a fost expulzată din Franţa după ce a fost arestată în timp ce se afla în excursie cu şcoala. Modul brutal în care au acţionat autorităţile a provocat un scandal uriaş la Paris. Ministrul de interne Manuel Valls a susţinut însă că legea a fost respectată.

Ulterior, tatăl fetei a recunoscut că a minţit atunci când a spus că întreaga sa familie este din Kosovo, în speranţa că-şi va spori şansele de a obţine azil în Franţa.

În urma scandalului, preşedintele Francois Hollande a spus că Leonarda se poate întoarce în Franţa, pentru a-şi continua cursurile, dar singură. Fata nu vrea să revină, însă, fără familia ei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri