Fresca cu Iisus, distrusă anul trecut de o restauratoare din Spania, atrage zeci de mii de turiști

Data publicării:
Jesus-Painting

Fresca din secolul al XIX-lea, aflată în biserica din oraşul spaniol Borja, avea nevoie să fie restaurată şi o femeie de 81 de ani s-a oferit să facă acest lucru. Ce a ieşit din mâinile Ceciliei Gimenez a şocat autorităţile locale şi, apoi, o lume întreagă, când fresca repictată a apărut în presă.

Nimeni nu ştia dacă să râdă în faţa noului portret al lui Iisus sau să plângă pentru că fusese distrusă o operă de artă. Bunicuţa restauratoare nu s-a simţit, însă, jignită de comentariile răutăcioase.

„Sunt mulţumită, pentru că vecinii au fost alături de mine. Oamenii au fost foarte drăguţi. M-au susţinut mult şi sunt fericită”, a spus Cecilia Gimenez.

La scurt timp după restaurare, în oraşul Borja au început să apară tot mai mulţi turişti. Se dusese vestea şi toţi doreau să vadă pictura. Într-un singur an, oraşul spaniol a fost vizitat de 70.000 de turişti, de peste zece ori mai mult faţă de anii trecuţi, iar în cutia milei din biserică s-au strâns 50.000 de euro.

Nemulţumită de faptul că nu a primit niciun ban pentru opera ei, care acum atrage turişti, bătrânica a început procedurile pentru obţinerea drepturilor de autor. Femeia spune că nu vrea banii pentru ea, ci pentru o fundaţie care are grijă de fiul ei bolnav. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri