GALERIE FOTO. Proteste violente la Kiev, în timpul discursului președintelui. Ucrainienii cer reluarea negocierilor cu UE

Data publicării:
proteste violente kiev ucraina noiembrie 2013 - AFP Mediafax Foto-GENYA SAVILOV

Scenele de violență s-au desfăşurat la Kiev, în Piaţa Independenţei, chiar în timp ce preşedintele Viktor Ianukovici îşi susţinea discursul televizat, primul de la anunţul suspendării Acordului cu Uniunea Europeană. Zeci de manifestanţi s-au luat la bătaie cu poliţia, care a încercat să pătrundă cu forţa în zona unde sunt instalate corturi.

Chiar în timp ce incidentele erau în toi, preşedintele Ucrainei promitea că nu va lua nicio măsură care va afecta populaţia.

„Nu am dreptul să las oamenii la mila sorţii cu toate problemele care pot apărea din cauza presiunilor sub care ne aflăm acum. Producţia în fabrici se va opri şi milioane de oameni vor fi aruncaţi în stradă”, a spsu Viktor Ianukovici, preşedintele Ucrainei.

Proteste violente Kiev Ucraina 25 noiembrie 2013 1 -AFP Mediafax Foto-GENIA SAVILOV
Proteste violente Kiev Ucraina 25 noiembrie 2013 1 -AFP Mediafax Foto-GENIA SAVILOV

Protestele faţă de decizia guvernului de la Kiev s-au extins în toate marile oraşe ale Ucrainei.

„Suntem gata să rezistăm până când Acordul va fi semnat şi chiar mai mult, până când preşedintele nostru şi guvernul vor demisiona”, a spus un localnic din Lvov.

Ucraina urma să semneze la summitul de la Vilnius, acordul de asociere cu Uniunea Europeană. Guvernul de la Kiev a explicat că amânarea semnării documentului a avut raţiuni economice şi că procesul de negocieri cu Bruxelles-ul ar putea fi reluat la jumătatea anului viitor.

În acest timp, Iulia Timoşenko a intrat în greva foamei pe termen nelimitat, ca să-l determine pe preşedintele Ucrainei să semneze documentul la summitul de la Vilnius.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri