Georgia Meloni, indignată după ce sora sa a fost caricaturizată într-un cotidian italian

Data publicării:
georgia meloni face declaratii
Georgia Meloni, indignată după ce sora sa a fost caricaturizată într-un cotidian italian. Foto: Profimedia

Şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, a denunţat joi o ofensă adusă sorei sale, Arianna, soţia ministrului agriculturii, Francesco Lollobrigida, imaginată în pat împreună cu un bărbat de culoare într-o caricatură a cotidianului Il Fatto Quotidiano, relatează agenţia EFE.

Respectiva caricatură face aluzie la polemica declanşată de ministrul Francesco Lollobrigida, membru al partidului de dreapta al Georgiei Meloni, Fratelli d'Italia, care a spus că valul de migranţi şi scăderea natalităţii în Italia riscă să conducă la o „înlocuire etnică” în această ţară. Declaraţia sa a provocat furia partidelor progresiste din opoziţie, în special a formaţiunii de stânga Partidul Democrat, care l-au acuzat de rasism şi de susţinere a „supremaţismului alb”.

În caricatura căreia acel cotidian i-a dat titlul „Obiectivul stimulării natalităţii, acasă la Lollobrigida” apare o femeie în pat cu un bărbat de culoare, care o întreabă: „Dar soţul tău ...?”, iar ea îi răspunde: „Stai liniştit, e tot timpul plecat să lupte contra înlocuirii etnice”.

„Cea ilustrată în caricatură este Arianna. O persoană care nu ocupă nicio funcţie publică, a cărei singură vină este de a fi sora mea. Lovită pe prima pagină cu aluzii nedemne, în total dispreţ faţă de o femeie, o mamă, o persoană a cărei viaţă este folosită şi spulberată doar pentru a ataca un guvern considerat inamic”, a reacţionat premierul Georgia Meloni.

„Dar dacă cineva crede că aşa ne va putea opri, se înşală amarnic. Cu cât voi fi mai mult înconjurată de această ferocitate, cu atât voi fi mai convinsă că îmi fac bine munca. Să lăsăm răutatea fără limite acelora care se autoproclamă buni!”, a completat lidera guvernului de dreapta.

Acest guvern a obţinut joi în camera superioară a parlamentului de la Roma un vot favorabil pentru un act normativ menit să combată migraţia clandestină în Italia, ţară unde au debarcat de la începutul acestui an peste 28.000 de migranţi din Africa şi Orientul Mijlociu.

Noua legislaţie, criticată de opoziţie, înăspreşte pedepsele cu închisoarea pentru traficanţii care ajută migranţii să traverseze Mediterana, elimină permisele de reşedinţă cu statut de „protecţie specială” de care pot beneficia migranţii care nu întrunesc condiţiile pentru a primi azil, sistează finanţarea de la buget a cursurilor de limbă italiană şi a consultanţei juridice de care beneficiază migranţii găzduiţi în taberele de refugiaţi, printre alte prevederi, notează EFE, citată de Agerpres.

Guvernul de la Roma a decretat marţea trecută starea de urgenţă migratorie pentru următoarele şase luni, decizie menită în special să faciliteze expulzarea migranţilor ilegali care debarcă în număr tot mai mare în Italia.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri