Giorgia Meloni a preluat oficial de la Mario Draghi funcția de premier al Italiei

Data actualizării: Data publicării:
Giorgia Meloni, alături de Mario Draghi, scutură clopoțelul de argint folosit de premierul italian în ședințele de guvern
Această etapă strict protocolară a fost marcată de predarea simbolică de către Mario Draghi către succesoarea sa a clopoţelului din argint utilizat de preşedintele Consiliului pentru a reglementa dezbaterile în Consiliul de Miniştri. Foto: Profimedia Images

Premierul italian aflat la sfârşit de mandat, Mario Draghi, i-a predat duminică ştafeta Giorgiei Meloni, prima femeie din istoria Italiei care va conduce un guvern al acestei ţări, informează AFP.

Această etapă strict protocolară a fost marcată de predarea simbolică de către Mario Draghi către succesoarea sa a clopoţelului din argint utilizat de preşedintele Consiliului pentru a reglementa dezbaterile în Consiliul de Miniştri.

Giorgia Meloni, lidera partidului post-fascist Fratelli d'Italia (Frații Italiei) învingător în alegerile legislative, a fost desemnată vineri să formeze guvernul de către preşedintele Sergio Mattarella.

Giorgia Meloni, în vârstă de 45 de ani, a acceptat această responsabilitate, devenind astfel prima femeie chemată să ocupe această funcţie în istoria ţării.

Noul premier Giorgia Meloni şi miniştrii săi, care formează guvernul cel mai de dreapta şi cel mai eurosceptic al Italiei din 1946, au depus jurământul sâmbătă dimineaţă jurământul la Palatul Quirinale.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri