Foto Giulia a fost ucisă de iubit cu 20 de lovituri de cuțit. O cameră video a surprins crima. Revoltă în Italia, Meloni reacționează

Data actualizării: Data publicării:
Giulia Cecchettin si iubitul Filippo Turetta
Filippo Turetta, în vârstă de 22 de ani, a fost prins pe o autostradă din Germania și arestat, pentru uciderea iubitei lui, Giulia Cecchettin. FOTO: Profimedia Images

O tânără din Italia a fost ucisă de iubitul care a înjunghiat-o cu 20 de lovituri de cuțit în gât și cap, pentru că nu voia să fie părăsit. Criminalul a fost arestat în Germania și va fi extrădat în Italia. Crima a dus la un val de revoltă fără precedent, iar mii de oameni au participat la un marș cu lumânări aprinse pentru a atrage atenția asupra violențelor contra femeilor. Premierul Giorgia Meloni a reacționat și a transmis că "dragostea adevărată nu ucide".

Filippo Turetta, în vârstă de 22 de ani, a fost prins pe o autostradă din Germania și arestat, pentru uciderea iubitei lui, Giulia Cecchettin.

Tatăl Giuliei a declarat că Filippo Turetta a recunoscut fapta și va fi extrădat în Italia. „Noi, ca familie, ne vom implica activ pentru a ne asigura că așa ceva nu se mai mai întâmpla niciodată”, a spus tatăl fetei ucise. Familia ei și alți mii de oameni au participat la o procesiune cu lumânări, scrie tg24.sky.it

Torchlight Procession in Vigonovo for Giulia Cecchettin, Italy - 19 Nov 2023
Familia Giuliei și alți mii de oameni au participat la o procesiune cu lumânări. FOTO: Profimedia Images

Duminică, după șapte zile de căutări, anchetatorii au găsit într-o pădure trupul neînsuflețit al Giuliei Cecchettin. Tânăra dispăruse sâmbăta trecută după ce plecase cu mașina cu iubitul ei.  

Legiștii au stabilit că fata a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuțit, în jur de douăzeci, aplicate în cap și gât. Într-o filmare surprinsă în zona industrială Fossò, Turetta este văzut lovindu-o pe Giulia, în timp ce cei doi se ceartă în mașină. Apoi, în videoclip se vede cum fata încearcă să scape, iar el o urmărește și o lovește din nou până când ea se prăbușește la pământ. În ultimele imagini filmate, se vede cum fata sângerează, iar agresorul o urcă în mașină. 

Anchetatorii au găsit și un cuțit cu lama ruptă la locul crimei.

Gino Cecchettin, tatăl fetei ucise, a vorbit cu jurnaliștii și a făcut un apel către fete și femei: „Fii atentă la relația ta, indiferent de semnele pe care le ai, să ai curajul să comunici cu oricine în care ai încredere. Chiar și dacă ai cea mai mică îndoială că relația nu este ceea ce îți dorești, spune-o, doar asta îți poate salva viața.”

Torchlight Procession in the Cathedral for Giulia Cecchettin, Duomo, Milan, Italy - 19 Nov 2023
Familia Giuliei și alți mii de oameni au participat la o procesiune cu lumânări. FOTO: Profimedia Images

Între timp, în Vigonovo, orașul fetei, mii de oameni au participat în tăcere la o procesiune în memoria ei. La procesiune a participat și familia criminalului. Părinții lui s-au declarat șocați de fapta fiului lor. „Au simțit că este de datoria lor să fie acolo, în semn de apropiere de familia Giuliei, pe care nu au cunoscut-o”, a spus avocatul Emanuele Compagno. Discutând cu unii reporteri, tatăl lui Filippo a declarat: "Suntem încă în stare de șoc după ceea ce a făcut fiul nostru.  Nu înțelegem cum s-ar fi putut întâmpla așa ceva și transmitem sincere condoleanțe, suntem aproape de familia Giuliei, pentru că am iubit-o. Aproape că mi-aș fi dorit să se fi terminat altfel. Dar până la urmă, el este fiul meu, sper să îl văd în viață”. Bărbatul a menționat că băiatul lui îi spusese că nu poate trăi fără Giulia și că se va sinucide.

„Dragostea adevărată nu face niciodată rău, doar o mentalitate bolnavă despre relația dintre bărbat și femeie o poate face”, a scris premierul Giorgia Meloni pe rețelele sociale, ea subliniind că „dragostea adevărată nu ucide”.

Vicepremierul Matteo Salvini a scris pe Instagram că „vinovația lui Filippo mi se pare evidentă mie și tuturor”. În timp ce guvernatorul Veneto, Luca Zaia, a spus că în ziua înmormântării Giuliei se va declara zi de doliu în regiune, drapelele vor fi coborâte în bernă, iar școlile vor ține un moment de reculegere în amintirea Giuliei și a tuturor femeilor abuzate și victime ale violenței.

Vigonovo - I fiori e biglietti davandi alla casa di Giulia Cecchettin
Revoltă în Itali după uciderea Giuliei. FOTO: Profimedia Images

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri