Goniți de birocrație și taxe. 400.000 de francezi locuiesc în Londra 

Data publicării:
londra autobuz 2

400.000 de francezi locuiesc în Londra. Sunt atât de mulți încât au ajuns să formeze o comunitate. De exemplu, doctorul Jean Barbaste a deschis în capitala Angliei o clinică ai cărei pacienți sunt aproape în totalitate imigranți francezi.

„Nu cunosc foarte bine vocabularul medical. Şi, chiar dacă ştiu engleza, e mai confortabil să vorbesc în franceză”, spune Anne-Lise Dieu, imigrant francez.

Comunitatea franțuzească din Londra ar putea continua să crească în condițiile în care economia Franței încă are probleme, iar președintele Francois Hollande și noul guvern de la Paris au anunțat un set proaspăt de măsuri de austeritate.

„Mulţi francezi s-au săturat de sistemul de taxe din Franţa şi nu prea sunt încrezători în viitor. În fiecare săptămână 4-5 colegi mă sună şi îmi spun că ar vrea să vină aici”, susține Jean-Michael Barbeste, imigrant francez.

Mulți dintre francezii din Londra sunt oameni de afaceri. Unii dintre ei au fugit de supra-taxa impusă de Hollande pe veniturile mari. Alții au vrut pur și simplu să profite de birocrația redusă din Marea Britanie.

„Totul este simplu aici. Dacă vrei să înfiinţezi o companie, dacă vrei să înregistrezi compania, poţi să o faci pe internet în 30 de minute”, afirmă Jonathan Cadeilhan, om de afaceri.

Numărul companiilor înființate de francezi în Londra a crescut cu o treime în ultimii cinci ani. Dacă Franța ar fi renunțat la birocrație atunci când ar fi trebuit, toate aceste companii ar fi putut funcționa și plăti taxe în Franța. Iar Guvernul de la Paris nu ar mai fi avut probleme atât de mari cu bugetul, pe care încearcă fără succes să îl țină sub control.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri