Marea Britanie restricţionează exportul de vaccin antigripal pentru a asigura cererea internă

Data publicării:
detaliu mâini îmbrăcate în mănuși chirurgicale țin un vaccin
Foto: Getty Images

Guvernul britanic a anunţat vineri că instituie restricţii la exporturile de vaccinuri împotriva gripei, pentru a se asigura că există suficiente rezerve pentru populaţia britanică, relatează France Presse, preluată de Agerpres. Programul de vaccinare gratuită împotriva gripei a fost extins în acest an în Anglia din cauza pandemiei de COVID-19.

Ministerul Sănătăţii din marea Britanie a explicat într-un comunicat că „a luat această măsură ca răspuns la puternica cerere de vaccin antigripal provenind din alte ţări, cu scopul de a reduce riscul ca aceste produse să fie exportate”.

Măsura „va proteja aprovizionarea noastră cu vaccinuri împotriva gripei în cadrul planurilor noastre de a furniza 30 milioane de vaccinuri împotriva gripei înaintea acestei ierni fără precedent”, a indicat ministrul sănătăţii Matt Hancock.

Programul public de vaccinare gratuită împotriva gripei a fost extins în acest an în Anglia din cauza pandemiei de COVID-19. Obiectivul autorităţilor din domeniul sănătăţii este să reducă riscurile de mortalitate în caz de contractare a două maladii (gripa şi COVID-19) şi să evite supraîncărcarea spitalelor.

Persoanele testate pozitiv în acelaşi timp de gripă şi COVID-19 riscă de două ori mai mult să moară decât cele afectate doar de COVID-19, a indicat luna trecută o anchetă a Public Health England, serviciul de sănătate publică din Anglia.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri