Marşul solidarităţii de la Paris, în presă. Evenimentul a ţinut primele pagini ale celor mai mari publicaţii europene

Data publicării:
miting franta 2

"Franţa s-a ridicat împotriva terorismului" scrie ediţia electronice a ziarului francez Le Figaro. Jurnaliştii spun că a avut loc o mobilizare istorică pentru a omagia victimele de la Charlie Hebdo şi de la magazinul din Porte de Vincennes.

Liberation titrează, tot pe prima pagină, "noi suntem un popor", cu referire la cei aproape 4 milioane de oameni care au demonstrat în toată Franţa, dintre care peste un milion doar pe străzile din Paris. Mai mult, ziariştii spun că mândria de a fi francez nu a mai fost de mult atât de puternică.

Le Monde consideră că manifestaţiile contra terorismului au fost cele mai ample din istoria Franţei. Mai mulţi oameni au ieşit pe străzile în Paris decât la marşurile care au urmat eliberării capitalei franceze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Săptămânalul parizian L'Express vorbeşte despre sutele de mii de francezi anonimi care au mărşăluit în spatele liderilor lumii. Jurnaliştii au fost impresionaţi de calmul şi determinarea de care au dat dovadă oamenii care s-au unit împotriva terorismului şi extremismului.

Cotidianul britanic The Telegraph relatează că după o câteva minute de tăcere, mulţimea a strigat, într-un singur glas "Nu ne temem!".

De asemenea, jurnaliştii spun că liderii Europei vor lua măsuri ca atrocităţi precum cele întâmplate la Paris să nu se repete.

Jurnaliştii germani de la Die Welt îl citează, pe prima pagină a ediţiei electronice, pe preşedintele francez Francois Hollande, care a declarat că Parisul a fost capitala lumii.

Ei consideră că poporul francez a vrut să dovedească întregii lumi că Republica Franceză este indivizibilă şi să valorile care stau la baza ei - libertate, egalitate şi fraternitate - sunt încă vii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri