Mesajul pe care i l-a transmis Dacian Cioloș noului președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos
Dacian Cioloș Foto: captura TV

Dacian Cioloş, preşedintele grupului liberal Înnoim Europa din Parlamentul European, a felicitat-o pe Ursula von der Leyen, pe o rețea socială, pentru alegerea sa în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

„Acum este momentul să reînnoim Europa. Cetăţenii ne-au sprijinit ferm ambiţia pentru o Europă puternică şi unită. Avem un mesaj pentru Ursula von der Leyen: Haideţi să facem acest lucru împreună!”, a scris Dacian Cioloş, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media



Plenul Parlamentului European, reunit marți la Strasbourg, a votat pentru numirea Ursulei von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene. 374 a fost majoritatea necesară, iar candidatul PPE a adunat 383 de voturi. 327 dintre europarlamentari au votat împotrivă.

Ursula von der Leyen devine astfel prima femeie care va conduce Comisia Europeană.

Ea va ocupa acest post începând cu 1 noiembrie 2019 şi îi va urma în funcţie luxemburghezului Jean-Claude Juncker, care s-a aflat un singur mandat în fruntea executivului Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri