Mesajul unui judecător britanic pentru românii care merg la furat în Anglia, după ce a eliberat o tânără din închisoare

Data publicării:
romanca prinsa la furat

O româncă închisă în Marea Britanie, după ce a furat bunuri în valoare de 15.000 de lire sterline din magazine din Manchester și Birmingham, va fi eliberată, cu condiția să se întoarcă înapoi în România. Mădălina Horvath a ajuns în Marea Britanie în 2015, cânbd avea doar 16 ani, iar trei ani mai târziu a fost condamnată la 14 luni de închisoare, fiind acuzată de furt.

Judecătorii au decis acum să o elibereze mai devreme, cu condiția să se întoarcă acasă, în comuna Bata din județul Arad, astfel încât penitenciarul să economisească 8.000 de lire sterline, cât costă întreținerea unui deținut.

Românca a fost arestată prima dată în Kent, însă a fugit după ce a fost eliberată pe cauțiune. A fost prinsă din nou în noiembrie, lângă mall-ul din Trafford Centre, acolo unde a furat produse în valoare de mii de lire din magazinele John Lewis.

Judecătorul Bernard Lever a decis însă să o elibereze din închisoare cu patru luni înainte de termen, după ce Mădălina i-a arătat la audieri un bilet de avion doar dus, cu care intenționează să se întoarcă în România, relatează Daily Mail

„Comportamentul tău a fost complet rușinos. Noi suntem foarte primitori cu străinii în această țară, iar tu nu vei fi tratată diferit pentru că ești din România. Singurul lucru pe care îl cerem este ca oamenii să respecte legea.

Tu ai pus la cale un furt masiv din magazine - 2.000 de lire aici, 3.000 în altă parte - in toată țara. A fost furt profesional făcut o gașcă, motiv pentru care te-am condamnat la 14 luni de închisoare.

Pentru că ești atât de tânără, nu mai ai condamnări la activ și pentru că ți-ai exprimat dorințaa de a te întoarce imediat în România am decis să îți scurtez sentința la cele 10 luni pe care le-ai executat. În mod normal, nu aș scurta o sentință, însă ne costă între 3.000-4.000 de lire pe lună să te ținem în închisoare.

Vreau să fie clar că nu ai fi fost deportată pentru infracțiunile comise, însă în cazul tău plecarea spre România îți îndeplinește și dorința de a te întoarce acasă”, i-a spus judecătorul.

„Te văd că dai din cap, te văd plângănd. Sentința asta a fost grea pentru tine, nu-i așa? Când te întorci acasă, spune-le prietenilor tăi și tuturor că asta se întâmplă atunci când în Marea Britanie vin oameni din alte țări la furat. Nu e plăcut. Vreau să fii eliberată imediat pentru a te întoarce în România mâine, cu biletul de avion pe care l-am văzut. Este complet inacceptabil ca oamenii să vină în această țară și să nu respecte legea”, a adăugat judecătorul.

 

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri