Mii de vinuri valoroase, unele vechi de un secol, descoperite în Grecia

Data actualizării: Data publicării:
vinuri-rare-grecia2
Unele sticle de vin descoperite în Grecia datează din secolul al XIX-lea. Foto: Twitter/@cultureGR

Peste 4.000 de sticle de vin și băuturi alcoolice valoroase, unele care datează din secolul al XIX-lea, au fost descoperite în timpul lucrărilor de renovare la fostul Palat de vară al familiei regale elene de la Tatoi, la nord de Atena, relatează DPA.

Printre obiectele descoperite, restauratorii au găsit o sticlă de whisky de la încoronarea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, pe 6 februarie 1952, şi vinuri de la Chateau Margaux, Chateau de Vincennes şi Chateau Rothschild, care datează din secolul al XIX-lea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul grec al Culturii, Lina Mendoni a declarat că acestea sunt „descoperiri de o mare importanţă istorică”, informează Agerpres.

În prezent au loc lucrări de renovare la Palatul de vară de la Tatoi, acesta urmând să fie transformat în muzeu şi destinaţie turistică.

Peste 4.000 de sticle au fost scoase până acum la iveală, iar căutările continuă. În Grecia, monarhia a fost abolită în 1974 după restaurarea democraţiei.

Redactor: Andreea-Denisa Polizache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri