Sari la conținut

Ministrul rus al Apărării ar putea fi vizat de noile sancţiuni UE

Oficialul rus s-ar putea afla pe lista cu înalţi demnitari ruşi sancţionaţi pentru atingere adusă suveranităţii Ucrainei. El s-ar putea număra printre cei alţi 20 de apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin care ar putea să fie înscrişi pe lista cu persoane vizate de blocarea averilor şi interdicţia de a călători în UE.

Potrivit aceloraşi surse, Rusia ar putea suferi, de asemenea, o restricţionare a accesului pe pieţele financiare europene.

Aplicarea sancţiunilor depinde de atitudinea Rusiei faţă de Ucraina, a subliniat şi cancelarul Angela Merkel, într-o conferinţă de presă pentru presa germană.

„Susţinem Ucraina, suntem solidari cu Ucraina. Suntem pregătiţi să aplicăm mai multe sancţiuni pentru a susţine cererile politice. Am trimis, însă, în acelaşi timp un mesaj că suntem pregătiţi să susţinem o soluţie politică. Suntem gata să discutăm cu Rusia, iar preşedintele Ucrainei conduce aceste discuţii”, a declarat Angela Merkel.  

Pe aceeași temă

Cai troieni?

Şeful formal şi şeful real al Guvernului de la Bucureşti au păşit într-un teritoriu cu numeroase necunoscute, în care...