Negocierile pentru Acordul de asociere R. Moldova-UE s-au încheiat

Data publicării:
iurie leanca - mfax 1

Uniunea Europeană apreciază „progresul solid” obţinut de R. Moldova în ceea ce priveşte faza a doua şi ultima a Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize şi reconfirmă obiectivul de călătorie liberă a cetăţenilor moldoveni în UE în termeni cât mai restrânşi, relatează Unimedia.

O sesiune specială în cadrul şedinţei a fost dedicată procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Părţile au subliniat importanţa menţinerii dialogului în cadrul formatelor existente de negocieri. Uniunea Europeană a dat asigurări că va continua să acorde asistenţă pentru a apropia comunităţile de pe cele două maluri ale Nistrului.

Premierul Iurie Leancă a declarat că toate aceste realizări constituie rezultatul reformelor puse în practică de autorităţile de la Chişinău, fapt ce va face ireversibil parcursul european al ţării.

La finalul reuniunii, Comisarul pentru Extindere și Politica Europeană de Vecinătate, Stefan Fule, a afirmat că formarea Coaliției Proeuropene în Republica Moldova și finalizarea negocierilor reprezintă un argument puternic pentru aprofundarea relațiilor și concentrarea dialogului pe acțiuni pe până la și după summit-ul de la Vilnius.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri