Opoziția respinge propunerile lui Viktor Ianukovici. Președintele anunța că oferă opozanților postul de premier

Data publicării:
baricade ucraina

ACTUALIZARE 23.42 Propunerile președintelui Viktor Ianukovici au fost respinse de opoziție. Reprezentanții acesteia au cerut organizarea de noi alegeri prezidenţiale în acest an şi votarea unei noi Constituţii.

___________________

Avem nevoie de o remaniere de Guvern şi să găsim cea mai bună soluţie pentru a alcătui unul nou, care să lucreze într-o manieră mai profesionistă”, a declarat președintele Viktor Ianukovici.

Oamenii adunaţi în Piaţa Independenţei fac tot posibilul pentru a rezista temperaturilor de minus 17 grade Celsius. S-au îmbrăcat gros şi aprind în permanenţă focuri. Sunt decişi să rămână în continuare aici.

Un cuplu proaspăt căsătorit a ales baricadele din centrul Kievului pentru a sărbători cel mai frumos moment al vieţii. „Am vrut să fim aici ca să ne arătăm susţinerea pentru aceste proteste, ca să luptăm pentru ţara noastră. Ne iubim ţara şi ne iubim unul pe celălalt”, au declarat ei.

Oamenii sunt mai hotărâţi ca niciodată să-l dea jos de la conducerea ţării pe preşedintele Viktor Ianukovici. Nu par impresionaţi de anunţul liderului de la Kiev, care a spus că va remania Guvernul şi va modifica legile ce limitează dreptul de a protesta.

„Ianukovici trăieşte într-o lumină a propriilor visuri. Trăieşte în mijlocul iluziilor propriului grup, propriei găşti. Nu înţelege ce se întâmplă, dar ar trebui să ştie că acesta e finalul dictaturii sale”, spune un protestatar.

Vineri noapte la Kiev au reînceput violenţele. Manifestanţii au aruncat cu cocktailuri Molotov în forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

„Poliţiştii ne spun să nu ne apropiem, fiindcă altfel vor folosi forţa împotriva noastră. Iar noi le răspundem într-un singur mod: Dispăreţi de-aici!”, afirmă un manifestant.

Săptămâna viitoare, o delegaţie formată din 12 europarlamentari va sosi la Kiev şi va discuta cu manifestanţii şi reprezentanţii guvernului ucrainean. Tot atunci va ajunge acolo şi Catherine Ashton, Înaltul reprezentant pentru politică externă al Uniunii Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri