Parapantiști români, confundaţi cu militari din trupele de elită

Data actualizării: Data publicării:
PARAPANTA N19 (flip) agerpres_3403640
Foto: Agerpres

Doi parapantişti români au ajuns spioni din întâmplare! Sportivii au fost confundaţi în Bulgaria cu militari din trupele speciale. Totul după ce parapantiştii care participau la un concurs în ţara vecină au aterizat pe un câmp aflat lângă un sat majoritar musulman. Un cioban s-a speriat şi a reclamat faptul că trupe străine invadează regiunea. Nici agenţii bulgari nu s-au lăsat mai prejos, povestesc parapantiştii, care au ajuns în cele din urmă la secţia de poliţie până când întreaga poveste a fost lămurită.

Asaltul străinilor. Asta a fost în mintea unui cioban de lângă Razgrad, Bulgaria când a văzut un bărbat cu parapanta aterizând la câţiva kilometri de un sat majoritar musulman. Cum tensiunea domneşte în zonă, oierul crede că are de-a face cu trupe paramilitare, aşa că a alertat poliţia.

Sorin Radu, parapantist: „A zis că invadatori străni îi invadează micul orăşel, acolo. Şi m-am trezit cu poliţia.”

Aventura se complică pentru parapantistul român o dată cu sosirea agenţilor bulgari.

Sorin Radu, parapantist: „S-au uitat la parapantă. Au întrebat unde e avionul. Care avion? A fost ciudat, mă încurcasem acolo. Încercam să-mi închid staţia. Şi nu mă lăsau. Vezi doamne era locul crimei.”

Sorin Radu participa alături de mai mulţi sportivi români la o etapă de parapantă în Bulgaria. Şi-a dat seama însă că trebuie să aterizeze pe un câmp din cauza unei probleme tehnice. În scurt timp, un alt coleg român îi vine în ajutor. Suficient cât să alimenteze bănuielile poliţiştilor bulgari. Cel mai greu, spun românii, a fost să se înţeleagă cu oamenii legii din ţara vecină.

Răzvan Niţoiu, parapantist: „În viziunea ciobanului, domnul care a aterizat, colegul meu Sorin, era teroristul, venit din afară să cucerească Bulgaria. Încercam să facem o legătură între ce vor ei să ne spună cu ce vrem noi să le spunem pe un google translate.”

Aşa că cei doi sunt conduşi la secţia de poliţie.

Razvan Niţoiu, parapantist: „Era parcă ireal, o poveste care nu se mai termină.”

La secţie, poliţiştii îşi dau în sfârşit seama de încurcătura făcută. Aventura, pe care sportivii români nu o vor uita uşor, se termină târziu în noapte, când reuşesc să ajungă în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri