Părinții unui copil bolnav din Italia au cerut medicilor să folosească doar transfuzii cu sânge de la donatori nevaccinaţi anti-COVID

Data publicării:
transfuzie sange copil
Părinții unui copil bolnav din Italia au cerut medicilor să folosească doar transfuzii cu sânge de la donatori nevaccinaţi anti-COVID. Foto: Profimedia

Un tribunal italian a respins cererea părinţilor unui copil de 2 ani care au solicitat ca fiul lor să primească o transfuzie care conţinea numai sânge de la donatori nevaccinaţi împotriva COVID-19 în timp ce copilul era supus unei operaţii pe inimă.

Tribunalul pentru minori a decis că intervenţia chirurgicală planificată poate continua la un spital din oraşul Bologna, nordul Italiei, iar serviciile sociale să preia custodia provizorie a copilului, a informat joi agenţia de presă ANSA.

Tribunalul din oraşul Modena a dat sentinţa marţi, într-un caz care a atras atenţia la nivel naţional încă de la începutul conflictului izbucnit la începutul lunii februarie, scrie Agerpres.

Părinţii şi-au întemeiat dorinţa pe motive religioase, a afirmat avocatul lor. Aceştia au prezentat spitalului o listă de circa 40 de persoane dispuse să doneze sânge şi care nu fuseseră vaccinate anti-COVID-19.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri