Polonia a interzis accesul în țară unei jucătoare de tenis din Rusia, din motive de securitate de stat şi siguranţă publică

Data actualizării: Data publicării:
vera zvonareva in timpul unui meci de tenis
Jucătoarea rusă de tenis Vera Zvonareva nu a putut să intre în Polonia. Foto: Profimedia

Jucătoarea rusă de tenis Vera Zvonareva nu a putut să intre în Polonia din motive de securitate de stat şi siguranţă publică, a anunţat, sâmbătă, Ministerul polonez de Interne, conform Reuters.

Jucătoarea în vârstă de 38 de ani, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, se afla pe lista jucătoarelor de la turneul BNP Paribas Warsaw Open, care începe luni.

„Poliţia de frontieră a împiedicat intrarea în Polonia a unei jucătoare de tenis ruse. Vera Zvonareva, folosind o viză emisă de Franţa, a încercat să intre în ţara noastră cu un zbor de la Belgrad la Varşovia”, a precizat ministerul într-un comunicat.

„După ce a sosit din Serbia, jucătoarea de tenis a rămas în zona de tranzit a Aeroportului Chopin din Varşovia, iar astăzi, după ora 12.00, a zburat spre Podgorica”, a anunţat ministerul.

Zvonareva se află pe o listă de persoane considerate indezirabile pe teritoriul Poloniei, a precizat ministerul.

Polonia a devenit unul dintre cei mai fideli aliaţi ai Ucrainei de când Rusia a invadat ţara în 2022 şi a refuzat intrarea persoanelor care susţin acţiunile Rusiei şi ale Belarusului.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri