Premierii Italiei şi Poloniei cer închiderea frontierelor externe ale UE pentru a combate migraţia ilegală

Data publicării:
Premierul polonez Mateusz Morawiecki şi premierul Italiei, Georgia Meloni
Premierul polonez Mateusz Morawiecki şi premierul Italiei, Georgia Meloni. Foto: Profimedia

Premierul polonez Mateusz Morawiecki şi omoloaga sa italiană Georgia Meloni au convenit miercuri să pledeze pentru o „închidere a frontierelor externe ale UE” în faţa migraţiei clandestine.

„Cine conduce într-o ţară anume? Este Comisia Europeană cea care poate impune cote, sancţiuni, taxe ... sau un stat suveran este cel care decide în interiorul frontierelor sale şi hotărăşte pe cine acceptă şi pe cine nu acceptă?”

Vorbind la o conferinţă de presă comună în timpul unei vizite efectuate la Varşovia de şefa guvernului italian, aceasta şi premierul polonez au manifestat, conform celui din urmă, „poziţii foarte asemănătoare, dacă nu chiar identice” în chestiuni precum migraţia, securitatea şi susţinerea Ucrainei în războiul cu Rusia, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Polonia nu este de acord cu migraţia ilegală. Nu suntem de acord nici cu impunerea unor sancţiuni pentru refuzul preluării (de migranţi)”, a spus Morawiecki, făcând referire la planul Comisiei Europene de relocare a migranţilor în interiorul UE prin cote obligatorii sau plata unor contribuţii financiare de către ţările ce refuză aceste relocări.

„Cine conduce într-o ţară anume? Este Comisia Europeană cea care poate impune cote, sancţiuni, taxe ... sau un stat suveran este cel care decide în interiorul frontierelor sale şi hotărăşte pe cine acceptă şi pe cine nu acceptă?”, a întrebat premierul polonez.

Un acord european convenit la începutul lunii iunie la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) înăspreşte regulile privind dreptul de azil în UE, dar include şi cote obligatorii de rePremierul polonez Mateusz Morawiecki şi omoloaga sa italiană Georgia Meloni au convenit miercuri să pledeze pentru o „închidere a frontierelor externe ale UE” în faţa migraţiei clandestine. trimiterea de „arme noi şi moderne” Kievului, precum şi muniţii, „atât timp cât va fi necesar”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri