Primarul Londrei sugerează un nou referendum: Britanicii să aibă opțiunea de a rămâne în UE

Data actualizării: Data publicării:
steag UK in interiorul stelelor UE amanare Brexit
Brexit-ul s-ar putea amâna/ FOTO: Guliver / Getty Images

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, s-a declarat dezamăgit că parlamentarii conservatori „au pus interesul politic mai presus de interesul național” și au ajutat-o pe Theresa May să supraviețuiască moțiunii de cenzură.

Newly-elected London Mayor Leaves Home For First Day At City Hall
Primarul Londrei vrea un nou referendum / FOTO: Getty Images

Dacă nu putem avea alegeri generale, poporul britanic trebuie să aibă ultimul cuvânt, cu opțiunea rămânerii în UE”, a scris, pe Twitter, Sadiq Khan.

Moţiunea de cenzură depusă de Partidul Laburist din Marea Britanie a picat la vot miercuri seară. Guvernul conservator rămâne la putere. Împotriva moțiunii au votat 325 de parlamentari, iar 306 au susținut documentul.

Premierul britanic Theresa May a dat asigurări, miercuri, că ţara sa va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie şi că blocul comunitar va lua în considerare extinderea perioadei de negociere aferente articolului 50 numai dacă există un plan alternativ de ieşire credibil, transmite Reuters.

„Politica guvernului este aceea că părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie. Dar UE va extinde articolul 50 numai dacă în realitate este clar că există un plan care să se îndrepte către convenirea unui acord”, a declarat May în parlamentul britanic, a doua zi după respingerea masivă de marţi seara din Camera Comunelor a acordului negociat de guvernul său cu Bruxelles.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri