Reacția lui Dragnea la apelul lui Macron despre reformarea UE. Textul, postat inclusiv în limba română

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea portret psd - inquam ganea
Foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, salută scrisoarea preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron adresată cetăţenilor Europei şi susţine organizarea Conferinţei pentru Europa, propusă de şeful statului francez, la care România să participe în mod activ.

Leaders Meet In Brussels For European Council Meeting - Day One
FOTO: Getty Images

Dragnea mai spune, într-un mesaj postat pe Facebook, că Uniunea Europeană trebuie să revină la valorile şi principiile pe care a fost clădită – de la drepturile fundamentale ale omului, până la coeziunea socială şi economică.

„Preşedintele Macron propune interzicerea finanţării partidelor politice de către puteri străine. Total de acord! Inclusiv finanţarea indirectă şi netransparentă prin campanii de propagandă susţinute de organizaţii paravan”, adaugă Dragnea.

Liderul PSD este total de acord că trebuie să existe reguli europene care să interzică instigările la ură şi violenţă pe Internet, „precum cele pe care le-am văzut în vara anului trecut şi pe care încă le vedem şi astăzi”.

„Poate că dacă preşedintele Iohannis va citi mesajul omologului său francez va înţelege că ura şi violenţa nu pot face parte din registrul «opiniilor politice»”, subliniază Liviu Dragnea.

„Total de acord cu reformarea Spaţiului Schengen, care să includă toate statele membre şi mai ales România care oferă frontieră sigură către Orientul Mijlociu. Total de acord cu un tratat de apărare şi securitate pan-european, împreună cu NATO – România este deja în al treilea an în care îşi respectă angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare. Total de acord cu sancţionarea sau chiar interzicerea companiilor care nu îşi plătesc corect impozitele în statele în care fac profit, care nu respectă normele de mediu şi care oferă produse de calitate proastă în statele din estul Europei”, mai afirmă liderul PSD.

El precizează că România trebuie să susţină organizarea unei Conferinţe pentru Europa şi să participe activ la acest proiect.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a adresat o scrisoare cetăţenilor Europei, documentul fiind tradus în 22 de limbi, inclusiv română, şi fiind postat pe site-ul Preşedinţiei franceze. Macron face o pledoarie pentru Europa şi pentru Uniunea Europeană, în contextul Brexit. ”Nu avem dreptul să fim somnambulii dintr-o Europă vlăguită”, scrie Macron care cere să dăm un sens alegerilor europarlamentare care se apropie.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri