Avionul electric al companiei Rolls-Royce a bătut recordul de viteză a aeronavelor cu baterii

Data actualizării: Data publicării:
Un avion electric al companiei Rolls Royce a fost testat timp de 15 minute.
Rolls-Royce a efectuat primul zbor cu un avion electric produs de companie. Foto: Profimedia

Rolls-Royce a efectuat primul zbor electric. Aeronava a zburat 15 minute și a atins o viteză de 623 de kilometri pe oră, iar compania susţine că prototipul are cel mai compact acumulator construit vreodată pentru un avion. Aparatul de zbor a fost denumit sugestiv „Spiritul inovaţiei”.

Compania Rolls-Royce este cunoscută în aviaţie pentru motoarele sale cu reacţie, dar acum a făcut un prim pas spre sectorul avioanelor electrice.

Prototipul „Spiritul inovaţiei” este primul avion complet electric realizat de celebra companie. Aeronava a efectuat un zbor test de 15 minute cu un pilot la bord.

Compania a anunţat că zborul marchează începutul unei faze de testare intensivă a noului avion.

„Vom colecta date valoroase care ne pot da detalii despre performanţă sistemului electric de propulsie al aeronavei. Nu este vorba doar de depăşirea unui record mondial, tehnologia avansată a bateriei şi a propulsiei permit ca în viitorul apropiat să lansăm avioane complet electrice pe rutele cu pasageri”, au declarat oficialii companiei, potrivit Mediafax.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aparatul de zbor este „cel mai rapid avion integral electric” de pe planetă, potrivit unui comunicat al Rolls Royce. În timpul testului, avionul a înregistrat o viteză maximă de 623 de kilometri pe oră.

Proiectul a fost finanţat pe jumătate de Aerospace Technology Institute şi guvernul Regatului Unit, cu scopul de a crea în cele din urmă avioane de pasageri complet electrice.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri