Românii, cei mai expulzați europeni din Belgia pentru folosirea fără drept a ajutoarelor sociale

Data publicării:
politia belgiana afp

Sursa: Mediafax

Oficiul pentru străini din Belgia a retras permisul de rezidentă în cazul a 323 de cetățeni spanioli care nu mai îndeplineau condițiile cerute pentru a avea această calitate respectiv un contract de muncă , o activitate autonomă sau nu mai aveau calitatea de student.

Spaniolii expulzați au fost depășiți, în 2013, doar de români (816) și bulgari (393). Anul trecut, Belgia a expulzat din aceste considerente 2712 persoane, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu. 

De la 1 ianuarie 2014, toți cetățenii Uniunii Europene au dreptul la libera circulație, dar și dreptul să se stabilească unde doresc în cele 28 de țări membre, însă trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a deveni și rezidenți.

Belgia nu face diferențe între naționalitatea persoanelor atunci cânde se constată încalcarea acestor reguli. În 2013, au mai fost expulzați, din aceleași considerente, 305 olandezi, 265 italieni și 176 cetățeni francezi.

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul guvernului de la Londra, din totalul estimat de 120.000 de români care locuiesc în acest moment în Marea Britanie, puţin peste 5.000 sunt asistaţi social.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri