Sondaj Le Figaro: 90% dintre francezi se opun aderării României la Schengen

Data publicării:
tigani 2 franta mfax

Nu mai puţin de 90 la sută dintre cei 13.000 de oameni care au răspuns unui sondaj comandat de publicaţia Le Figaro s-au declarat împotriva admiterii celor două ţări în tratatul de liberă circulaţie în Uniunea Europeană, proces care ar urma să se încheie anul viitor.

Doar 10 procente s-au declarat de acord ca românii şi bulgarii să primească undă verde. Pe forumul paginii unde a fost publicat sondajul au apărut peste o sută de comentarii, majoritatea negative la adresa românilor şi bulgarilor.

Cei mai mulţi francezi sunt nemulţumiţi de romi, pe care îi acuză că profită de dreptul la liberă circulaţie pentru a veni la cerşit. Ceva mai târziu, chiar ministrul francez de Interne a venit să arunce gaz pe foc.

„Este iluzoriu să crezi că problema romilor se va rezolva doar prin integrarea lor. Este o populaţie cu un mod de viaţă total diferit de al nostru. Se poate spune că romii au vocaţia de a reveni în România sau Bulgaria”, a declarat ministrul de Interne, Manuel Valls, pentru postul de radio France Inter.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri