Exclusiv Drulă: Nu înțeleg candidatura lui Geoană la prezidențiale. Românii nu vor uita că reprezintă pesedism pur

Data actualizării: Data publicării:
drula
Preşedintele USR, Cătălin Drulă. Foto: Inquam Photos/ Saul Pop

Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat joi, în emisiunea Jurnalul de Seară, la Digi24, întrebat despre poziția de favorit a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale, că nu înțelege candidatura secretarului general adjunct al NATO și îl acuză că își folosește funcția să intre în grațiile alegătorilor. „Eu nu cred că românii vor uita cine este Mircea Geoană și ce reprezintă: pesedism pur”, subliniază Drulă. 

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de AtlasIntel, în exclusivitate pentru Digi24, cel mai bine clasat posibil candidat la alegerile prezidențiale ar fi Mircea Geoană.

Întrebat despre rezultatele sondajului, Cătălin Drulă a răspuns: „Nu înțeleg ce caută domnul Geoană ce caută acolo. Domnul Geoană care a pierdut o dată alegerile și a fost respins de România. Nu înțeleg de ce își folosește funcția. Folosește o platformă în care a ajuns într-un mod „încărcate sunt căile politice globale”, cum a ajuns secretar general la NATO, dar eu nu cred că românii vor uita cine este Mircea Geoană și ce reprezintă: pesedism pur. A mai fost o dată această alegere în fața acestei nații și l-au ales oamenii pe Traian Băsescu, un președinte de dreapta. Nu știu ce se va alege de această candidatură, nu e treaba mea, să discute ei în stânga ce candidat unic își pun în stânga comasată”.

Geoană, favorit în cursa pentru prezidențiale

Mircea Geoană se clasează pe primul loc în toate scenariile măsurate în sondajul realizat de AtlasIntel, la comanda Digi24.

În primul scenariu, în care cei de la AtlasIntel nu i-au măsurat și pe Marcel Cioalcu și Nicolae Ciucă, pe primul loc ar fi actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Acesta ar intra în turul doi cu candidatul AUR, George Simion.

Dacă sunt luate în calcul doar voturile valide, rezultatul lui Mircea Geoană crește.

Un al treilea scenariu este cel în care este măsurat liderul PSD Marcel Ciolacu, dar nu este măsurat și Nicolae Ciucă. În acest scenariu crește scorul lui Cătălin Drulă, care ar intra în turul doi alături de Mircea Geoană. De asemenea, scorul lui Marcel Ciolacu scade.

Citește mai mult aici: EXCLUSIV Sondaj AtlasIntel pentru Digi24. Pe cine ar vota românii la prezidențiale? Geoană e pe primul loc. Cât ar obține Ciolacu sau Ciucă

 

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri