Spania vrea să-şi schimbe fusul orar pentru a spori productivitatea oamenilor

Data publicării:
ceas cladire

Spania se află în prezent pe fusul orar GMT +2, ceea ce potrivit raportului întocmit de o comisie a Parlamentului de la Madrid reprezintă o greşeală ce s-a menţinut timp de 71 de ani.

În 1742, dictatorul Francisco Franco a modificat fusul orar al statului iberic pentru a sincroniza timpul cu Germania nazistă. Parlamentarii spanioli vor discuta schimbarea de fus orar, care ar duce la creşterea randamentului oamenilor.

Nu numai că vor avea timp pentru viaţa privată, ci şi timp mai mult de dormit ceea ce este bine pentru muncă, ar fi mai productivi, ar scădea numărul accidentelor”, a explicat Joe Collin, profesor.

Dacă fusul orar ar fi dat înapoi cu o oră, întunericul ar veni mai devreme ceea ce va forţa companiile să-şi ajusteze programul astfel încât ziua de muncă să se termine mai devreme.

Alţi spanioli sunt de părere că noul orar le va da vieţile peste cap.

Studiile arată că spaniolii petrec mai mult timp la muncă decât britanicii şi germanii, dar sunt mai puţini eficienţi. Argumentul ar fi că locuitorii statului iberic dorm cu o oră mai puţin faţă de ceilalţi europeni, ceea ce are un impact negativ asupra productivităţii populaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri