Sari la conținut

Theresa May: Un nou referendum pentru Brexit este exclus

Marea Britanie exclude organizarea unui al doilea referendum privind Brexitul, a anunțat, la Conferinţa pe probleme de securitate de la Munchen, premierul Theresa May.

Theresa May Leaves For Prime Minister's Questions

Theresa May / FOTO: Gulliver/Getty Images

Întrebată dacă Marea Britanie a luat în considerare organizarea unui al doilea referendum, May a replicat că nu există cale de întoarcere după rezultatul votului din iunie 2016, potrivit Reuters.

„Părăsim UE şi nu se pune problema unui al doilea referendum, să dăm înapoi şi cred că asta e important. Oamenii din Marea Britanie consideră că dacă luăm o decizie guvernele nu trebuie să dea înapoi şi să spună nu, aţi înţeles greşit”, a spus ea.

În ultimele luni, tot mai mulţi oficiali de la Bruxelles au afirmat că UE este încă deschisă la posibilitatea ca Marea Britanie să se răzgândească privind Brexit-ul.

În plus, Theresa May a fost presată de membrii Partidului Conservator să ofere mai multă claritate asupra dorinţelor Marii Britanii privind acordul pentru Brexit, altfel va risca un vot de neîncredere din partea membrilor propriului partid.

Pe aceeași temă

Cai troieni?

Şeful formal şi şeful real al Guvernului de la Bucureşti au păşit într-un teritoriu cu numeroase necunoscute, în care...