Un bărbat care spune că era somnambul când a agresat-o sexual pe iubita prietenului său, declarat nevinovat

Data actualizării: Data publicării:
pat dormitor somn
Foto: Gulliver/ Getty Images

Un bărbat care spune că era somnambul când a agresat-o sexual pe iubita prietenului său a fost declarat nevinovat de un tribunal din Marea Britanie.

Dale Kelly riscă însă să fie internat într-un spital în regim închis după ce un tribunal-a declarat nevinovat de viol, pentru că nu ar fi avut discernământ, atunci când a agresat-o sexual pe femeie,  potrivit Independent.

Bărbatul a fost achitat pentru că în momentul în care ar fi comis fapta era somnambul.

De la vârsta de 21 de ani, Dale Kelly a experimentat episoade de diverse anomalii care apar în timpul somnului, inclusiv somnambulismul.

În noaptea agresiunii, în aprilie 2017, Dale Kelly s-a dus în patul în care iubita prietenului său dormea și a agresat-o sexual. Cei trei se întorseseră din club acasă la cuplu, unde l-au găzduit și pe bărbat. În timp ce erau în taxi, Dale Kelly a adormit și când au ajuns acasă, el s-a dus direct în dormitor. După aproximativ o oră, femeia s-a trezit după ce acesta venise în patul pe care îl împărțea cu partenerul ei și a agresat-o sexual. Ea a chemat poliția și a spus că a fost violată de amicul iubitului ei. Bărbatul s-a apărat spunând că dormea și că visa că este cu o altă femeie.

După ce a plecat de la apartamentul celor doi, Dale Kelly i-ar fi trimis un mesaj prietenului său, spunându-i că „nu are idee ce s-a întâmplat”.

Judecătorul care se ocupă de caz l-a descris ca fiind unul „neobișnuit”. „Nu a fost un caz ușor”, a completat acesta.

Medicii care l-au consultat pe bărbat spun că acesta are nevoie de tratament pentru boala psihică de care suferă.

Bărbatul va primi sentința finală pe 23 septembrie.

Redactor: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri