Un român, printre prietenii teroriştilor de la Paris

Data publicării:
ARON

Mi-a spus aşa: Mă crezi? Eşti un necredincios. Ţigan nenorocit! Român nenorocit!”, a povestit Aron.

Românul a mai dezvăluit presei belgiene că Brahim Abdeslam l-a ameninţat cu moartea, într-o altă împrejurare:

„M-am uitat la el şi i-am spus: Nu te mai recunosc, nu eşti cel pe care îl ştiam. Îmi pare rău, mi-a spus. Nu ştiu de ce ţi-am vorbit astfel. Sunt acelaşi”.

În ciuda acestor asigurări, Aron spune că şi-a dat seama că bărbatul nu mai e acelaşi om pe care îl ştia. A primit răspunsul în momentul în care, după atentatele de la Paris, a văzut poza lui Brahim la televizor şi a aflat că e unul dintre autori. Şi-a amintit atunci un moment pe care iniţial nu l-a înţeles.

Una dintre cele trei persoane care au venit în cafenea l-a luat deoparte pe Brahim şi am auzit-o spunând: Trebuie să termini ce ai început acolo! Apoi au început să vorbească în arabă şi nu am mai înţeles nimic”, a povestit românul la RTL.

În acelaşi local, deţinut de Brahim Abdeslam împreună cu fraţii săi în cartierul Molenbeek, din Bruxelles, s-ar mai fi petrecut un episod bizar, cu doar câteva zile înainte de atentatele de la Paris. Aron povesteşte că Brahim l-a anunţat că trebuie să plece pentru o perioadă în Maroc şi i-a dat un cadou de rămas-bun.

Mi-a spus: Ia acest parfum! Toată viaţa o să îţi amintească de mine! Nu am înţeles pe moment ce înseamnă acest gest. M-am uitat la el, m-a îmbrăţişat şi mi-a spus: Du-te acasă!"

Brahim Abdeslam, cetăţean belgian în vârstă de 31 de ani, e unul dintre cei şapte terorişti kamikaze care au participat la atacurile de la Paris, de pe 13 noiembrie. El s-a aruncat în aer pe bulevardul Voltaire din capitala Franţei, în apropierea sălii de concerte Bataclan, dar deflagraţia n-a făcut şi alte victime. Singurul terorist implicat în atacuri încă în viaţă e Salah Abdeslam, fratele lui Brahim. Acesta e căutat în continuare de poliţia belgiană şi cea franceză. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri