Valerie Trierweiler ar fi distrus obiecte de artă din biroul lui Francois Hollande în valoare de 3 milioane de euro

Data publicării:
hollande la papa

Profitând de vizita preşedintelui la Vatican, cotidianul Le Monde a publicat o caricatură ironică în care Francois Hollande este desenat pe un scuter alături de două femei. În faţa lui, stă Papa Francisc care spune: „cine sunt eu pentru a judeca”.

Aluzie mai mult decât transparentă la scandalul amoros în care este prins preşedintele Franţei, după ce o publicaţie a dezvăluit legătura pe care acesta o are cu actriţa, Julie Gayet, în paralel cu relaţia sa oficială cu jurnalista Valerie Trierweiler.

Dezvăluirile au trimis-o la spital pe actuala primă doamnă a Franţei, care a suferit o cădere nervoasă. Nici după externare, lucrurile nu par a fi mai bune. Potrivit presei din Franţa, într-un acces de furie, aceasta ar fi devastat biroul lui Francois Hollande de la palatul Elysee, provocând pagube de peste 3 milioane de euro. Valerie Trierweiler ar fi distrus mai multe obiecte istorice, printre care o vază de peste două sute de ani vechime, de pe vremea Regelui Ludovic al XVI-lea.

Povestea picantă a preşedintelui francez a născut şi o modă. Tipul de cască purtat de Francois Hollande când a fost surprins de jurnalişti pe scuter, în drum spre iubita sa neoficială, a înregistrat vânzări record în Franţa. În numai 24 de ore s-au cumpărat nu mai puţin de o mie de bucăţi, un adevărat record pentru un astfel de produs, spun specialiştii.

Francois Hollande, în vizită la Vatican

Vizită cu emoţii pentru preşedintele Francois Hollande. Liderul de la Elysee a fost primit destul de rece de Papa Francisc, în cadrul primei sale vizite la Vatican, de când a devenit preşedinte. De vină nu ar fi infidelitatea conjugală, ci, mai degrabă, politica relaxată față de homosexuali.

A fost o întâlnire de 45 de minute, într-o atmosferă foarte protocolară. Jurnaliştii prezenţi spun că, deşi Francois Hollande a încercat să zâmbească, Papa a păstrat o atitudine gravă. Contestat de grupările religioase, pentru că a autorizat căsătoriile homosexuale, Francois Hollande speră să recâştige simpatia catolicilor, în perspectiva alegerilor locale din Franţa şi a scrutinului pentru Parlamentul European, foarte importante pentru socialiştii francezi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri