Vreme extremă în Franţa şi Marea Britanie. Rafale de vânt de 100 de kilometri la oră, râurile au ieşit din matcă

Data publicării:
inundatii Europa sursa foto digi24

Din cauza vântului care bate cu aproape 100 de kilometri la oră, şi apa mării ajunge mai departe pe mal. Sunt deja inundaţii, provocate de ploile torenţiale din ultimele zile. Viiturilor formate în amonte şi mareea foarte înaltă au făcut ca apele râurilor să nu se mai poată scurge în mare.

În total, autorităţile britanice au emis 21 de avertizări de inundaţii în Anglia şi Ţara Galilor. Situaţia este asemănătoare şi pe cealaltă parte a Canalului Mânecii.

În doar câteva ore, ploile torenţiale au făcut ca râurile din Bretania să iasă din matcă. Locuitorii din mai multe oraşe mici şi sate au rămas blocaţi în case peste noapte, iar acum depind complet de ajutorul echipelor de intervenţie. Chiar şi aşa, oamenii încearcă să rămână optimişti la început de an.

Pe lângă ameninţarea apelor rămâne şi cea a vântului. Zeci de copaci au fost doborâţi de rafalele de peste 80 de kilometri la oră, iar sute de locuinţe au rămas fără electricitate. În ultimele zile, pompierii au avut peste 100 de intervenţii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri