Zeci de persoane, rănite în incendiile din Portugalia. Autorităţile bănuiesc că focul ar fi fost pus intenţionat

Data publicării:
Forest fire near a rural home and fire truck in Portugal
FOTO: Getty Images

30 de oameni au fost răniţi în incendiile din centrul Portugaliei, în timp ce numeroase case şi ferme au ars. 1.700 de pompieri au fost mobilizaţi în lupta cu flăcările. Aceştia au anunţat, în cursul nopţii, că au început să ţină sub control focul, dar că situaţia încă este foarte gravă. Autorităţile cred că incendiile au fost provocate.

Două incendii extrem de greu de adus sub control fac, de sâmbătă, ravagii în centrul Portugaliei. Este afectată aceeaşi regiune unde, în urmă cu doi ani, focul a ucis o sută de oameni. Vântul care îşi schimbă frevent direcţia și canicula fac ca flăcările să se propage cu o violenţă rar întâlnită. Peste 1.700 de pompieri cu 500 de vehicule luptă sunt angajaţi în lupta cu incendiile.

Situaţia e disperată pentru oamenii din satele din zonă, care fac eforturi să-şi protejeze bunurile.

Sătenii şi-au încărcat oile în camioane şi maşini de teren, pentru a le duce departe de flăcări. Unii au pierdut deja tot ce aveau.

Autorităţile au găsit mai multe canistre răspândite într-una din zonele care au ars, ceea ce iscă bănuiala că foc a fost pus intenţionat. Bănuială întărită şi de faptul că într-o singură oră s-au aprins cinci focare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri