Ziua porților deschise la Ambasada României de la Madrid

Data actualizării: Data publicării:
ambasada madrid

Eveniment în premieră în Spania. Ambasada României de la Madrid și-a deschis pentru prima dată porţile pentru vizitatori. Este primul eveniment de acest gen organizat de Ambasada României de la Madrid în 26 de ani. 

Până la ora 19.00, porțile ambasadei au fost deschise pentru vizitori, spanioli și români deopotrivă. 

Românii care au trecut pragul Ambasadei din Madrid au călătorit pentru câteva ore înapoi în ţară. În prag au fost primiţi de gazde în straie tradiţionale, iar în holul misiunii diplomatice a răsunat muzica populară. Pentru ca experienţa să fie completă, mai multe restaurante au adus bucate tradiţionale româneşti.

Mai puţin preocupaţi de viaţa diplomaţilor, copiii au avut ocazia să se înscrie la concursuri şi să se joace într-o cameră pregătită special pentru ei. Părinţii lor, în schimb, au explorat curioşi toate încăperile clădirii, să vadă unde muncesc cei care reprezintă România în Spania. De departe cea mai mare atracţie a fost chiar biroul ambasadorului unde aproape toţi cei prezenţi au ţinut să-şi facă poze, chiar pe scaunul diplomatului.

„O idee interesantă, ceva nou, nu mă gândeam că se poate vizita, e un loc intim de lucru,” spune un vizitator.

După degustările de mâncăruri tradiționale românești, după dansuri populare și concursuri pentru cei mici, principala atracție pentru românii aflați în vizită a fost biroul ambasadorului României în regatul Spaniei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri