Video Ultima strategie a rușilor la Avdiivka. Au trimis un blindat kamikaze spre ucraineni. După câțiva metri s-a lovit de o mină

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-resize (54)

Rușii folosesc blindate kamikaze în încercarea disperată de a rupe liniile de apărare ucrainene la Avdiivka. Localitatea din estul Ucrainei a devenit ţinta ofensivei principale a Kremlinului.

Oraşul industrial Avdiivka, locuit de aproximativ 30.000 de oameni înainte de război, este în prezent în mare parte distrus. Doar 1.500 de persoane mai locuiesc în oraş acum, sfidând bombardamentele.

Potrivit imaginilor publicate pe rețelele sociale, rușii încearcă orice să cucerească localitatea, după ce au pierdut mii de soldați în ofensivă. Recent, aceștia au început să trimită blindate kamikaze, pline cu explozibili, către pozițiile ucrainene. Acestea, însă, se lovesc de minele amplasate pe câmpul de luptă și explodează înainte să ajungă la ucraineni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ruşii au lansat la începutul lui octombrie o ofensivă de amploare ce vizează încercuirea şi ulterior cucerirea acestui oraş. Treptat, forţele ruse au reuşit să avanseze la nord şi la sud de Avdiivka.

„În ultimele zile, inamicul a devenit mai activ, în principal în direcţia (zonei industriale a oraşului), efectuând acţiuni ofensive în ajutorul vehiculelor blindate”, a afirmat Vitali Barabah la televiziunea ucraineană.

Situaţia „este extrem de tensionată” şi ruşii „atacă pe flancuri, dinspre sud, mai puţin dinspre nord, aproape 24 de ore din 24, lovind poziţiile din jurul oraşului”, a mai spus primarul.

Editor : A.R. | R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri