Un avion Boeing 737-800 a aterizat de urgență în Japonia după ce una dintre ferestre a crăpat în zbor

Data publicării:
Un avion Boeing 737-800 al companiei japoneze ANA s-a întors pe pe aeroportul de plecare din Japonia, din cauza unei crăpături la fereastra cabinei
Un avion Boeing 737-800 al companiei japoneze ANA s-a întors pe pe aeroportul de plecare din Japonia, din cauza unei crăpături la fereastra cabinei. Foto: Profimedia Images

Un zbor intern al companiei japoneze All Nippon Airways (ANA) s-a întors sâmbătă pe aeroportul său de plecare, după ce a fost găsită o fisură la fereastra cabinei aeronavei Boeing 737-800, în timp ce se afla în aer, a declarat un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

Zborul 1182 era în drum spre aeroportul Toyama, dar s-a întors spre aeroportul Sapporo-New Chitose, după ce fisura a fost găsită pe cel mai exterior dintre cele patru straturi de geam din jurul cockpitului, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că nu au fost raportate răniri printre cei 59 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Aeronava nu este unul dintre avioanele 737 MAX 9 ale Boeing.

Avionul 737 MAX 9 este în centrul atenţiei după ce un panou de uşă al cabinei pasagerilor, de la un avion nou al companiei americane Alaska Airlines s-a rupt săptămâna trecută.

”Crăpătura nu a afectat controlul sau presurizarea zborului”, a spus purtătorul de cuvânt al ANA, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

Autoritatea de reglementare a aviaţiei din SUA a prelungit vineri blocarea la sol a avioanelor Boeing 737 MAX 9, pentru noi verificări de siguranţă, şi a anunţat că va înăspri supravegherea Boeing.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri