Un avion de vânătoare rusesc Su-27 a interceptat două bombardiere americane deasupra Mării Baltice, afirmă armata rusă

Data publicării:
Aeronavă de luptă Suhoi Su-27 a Forțelor Aeriene ale Federației Ruse.
Aeronavă de luptă Suhoi Su-27 a Forțelor Aeriene ale Federației Ruse. Foto: Profimedia

Aviaţia rusă a interceptat, marţi, două bombardiere strategice americane B-1B deasupra Mării Baltice, a anunţat marţi Ministerul rus al Apărării, citat de EFE şi media de stat de la Moscova, potrivit Agerpres.

După ce au fost reperate de radarele ruseşti, un avion de vânătoare Su-27 a primit ordin să decoleze pentru a împiedica aparatele americane să încalce frontiera rusă, transmite TASS.

Aparatul Su-27 a identificat ţintele inamice, două bombardiere supersonice Rockwell B-1B Lancer, care se apropiau de teritoriul rus.

La apropierea avionului rusesc, cele două aparate americane s-au întors şi s-au îndepărtat de frontiera rusă.

La fel ca în alte ocazii, Rusia a precizat că echipajul avionului său s-a comportat în „strictă conformitate” cu normele internaţionale privind utilizarea spaţiului aerian deasupra apelor neutre şi nu a procedat la o apropiere periculoasă de aeronavele inamice.

Moscova a anunţat săptămâna trecută că avioane ale sale au interceptat, de asemenea, un avion de recunoaştere RC-135 şi două avioane de vânătoare britanice în Marea Neagră.

La 6 octombrie, un avion de vânătoare rusesc MiG-31 a interceptat un avion de recunoaştere american P-8A Poseidon deasupra Mării Norvegiei.

Un alt MiG-31 a interceptat un Poseidon la 18 septembrie în timp ce se apropia de teritoriul rus în Marea Barents.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri