Un băiat român de 9 ani a fost torturat, ucis și aruncat într-un lac din Belgia. Sora lui a văzut crima și e în stare de șoc

Data actualizării: Data publicării:
politisti in belgia
Un băiat român de 9 ani a fost torturat, ucis și aruncat într-un lac din Belgia. Sora lui a văzut crima și e în stare de șoc. FOTO: Profimedia Images

Un băiat român în vârstă de 9 ani a fost torturat, omorât, băgat într-o geantă încărcată cu pietre și apoi aruncat într-un lac din Belgia. Cadavrul lui a fost găsit după aproape trei luni pe fundul apei. Martor la această tragedie a fost sora copilului, care acum este în stare de șoc și se simte "ca într-un film de groază", a povestit unchiul copiilor.

Această tragedie a fost relatată de presa din Belgia.

Raul, în vârstă de 9 ani, locuia împreună cu sora lui de 11 ani, cu mama sa și cu iubitul acesteia în Afrikalaan, lângă Dampoort, în Gent, scrie cotidianul 7Sur7.

Micuțul era bătut cu cureaua și cu pumnii și stropit cu apă înghețată sau fierbinte. La sfârșitul lunii ianuarie a fost ucis, iar criminalul – iubitul mamei – i-a înghesuit trupul într-o valiză pe care a aruncat-o pe fundul lacului.

Cadavrul lui Raul a fost găsit joia trecută.

Crima a fost descoperită după ce mama copilului a trimis un mesaj ciudat unui unchi care locuiește în Germania. Din conținutul mesajului se putea deduce că băiatul a fost ucis. Bărbatul, pe nume Marius, o întrebase pe femeie unde e Raul. "Sora mea a răspuns cu un mesaj îngrozitor", a povestit Marius. "Ea a întrebat de ce toată lumea mai vrea să audă de Raul. Pentru că era mort din 31 ianuarie. Ucis de iubitul ei".

Bărbatul a avertizat poliția, care a demarat o anchetă. Mama lui Raul a fost arestată, în vreme ce iubitul acesteia a fugit din Belgia și s-a refugiat într-o tabără de romi din Germania. Ulterior, a fost arestat în Olanda.

Anchetatorii se întreabă pe de altă parte de ce dispariția lui Raul a rămas nesemnalată luni de zile de către școala unde învăța copilul. Conducerea școlii nu a răspuns solicitărilor din partea presei pentru declarații.

Anchetatorii le-au întrebat pe mama lui Raul și pe sora băiatului, în vârstă de 11 de ani, ce s-a întâmplat. În timp ce femeia a declarat că băiatul a murit după ce a căzut de la mansardă, fata a spus că cuplul a mers la Houtdok cu o valiză. Pentru că cele două declarații erau contradictorii, anchetatorii au continuat investigațiile.

Confruntată cu această versiune a fetei, mama a recunoscut în cele din urmă că iubitul ei îl lovea pe băiețel. Amândoi lucrau într-o măcelărie și pentru ce ea a refuzat să îi dea bărbatul salariul pe care îl câștiga, el a început din răzbunare să îi bată copiii.

După arestarea celor doi, sora mai mare a lui Raul a fost încredințată unchiului ei, care s-a întors în Germania. Pe rețelele sociale, rudele i-au adus un omagiu băiatului. "Viața ta a fost prea scurtă, Raul" au scris ele, alături de fotografii cu copilul.

Marius povestește că nepoata lui încă îl visează pe Raul și că e traumatizată.

Martor cheie la 11 ani

Potrivit familiei, sora lui Raul este un martor cheie în acest dosar. 

"Ne-a povestit tot ce a suferit ", a povestit unchiul ei. "Tatăl său vitreg și-a pierdut slujba la o măcelărie în ianuarie. Nu a suportat și s-a răzbunat pe copii. Într-o zi s-a enervat pentru că făceau prea mult zgomot în timp ce se jucau. Dar toți copiii fac asta, nu-i așa?".

Potrivit declarațiilor fetei, bărbatul i-a atacat mai ales fratele. Ea a primit doar câteva lovituri, dar băiețelul a suferit zile întregi. Ea a povestit cum l-a văzut pe Raul fiind torturat cu apă înghețată sau cu apă fierbinte și bătut cu o centură.

"A ajuns să-și vadă frățiorul murind. Ea a spus că tatăl ei vitreg a ascuns trupul fratelui ei mort sub patul de acasă. Aveau doar un dormitor. Acolo au lăsat trupul două-trei zile. Apoi, fetița l-a urmărit pe Nicu (tatăl vitreg al victimei ) îndesând  cadavrul lui Raul într-o geantă sport neagră. Apoi toți trei au mers până la acest lac (în Houtdok) la miezul nopții. Nicu a dus pe umăr geanta sport în care avea  cadavrul lui Raul, de parcă era plecat în expediție. La malul apei, Nicu a pus-o pe nepoata mea sa caute pietre grele și să aducă nisip, ca să facă geanta grea.

Micuța l-a privit cum a aruncat în apă geanta cu frățiorul. Toți trei au mai așteptat câteva minute. Până când au văzut geanta scufundându-se. Nepoata mea a descris de multe ori acest zgomot. Se simțea ca și cum ar fi într-un film de groază", a mai povestit Marius.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri