Un bărbat care a trecut prin România a dus coronavirusul şi în Ucraina. Este primul caz confirmat în această ţară

Data actualizării: Data publicării:
Coronavirus Outbreak 2020: Ukraine
Foto: Vyacheslav Madiyevskyy / Zuma Press / Profimedia

Ucraina a confirmat primul caz de coronavirus. Ministrul ucrainean al Sănătăţii, Ihor Kuzin, a anunţat că este vorba despre un bărbat care a fost spitalizat în Cernăuţi, după ce a venit din Italia şi a trecut prin România.

ACTUALIZARE. Autoritățile române discută cu cele ucrainene pentru a verifica traseul cetățeanului ucrainean confirmat cu noul coronavirus, care a fost în Italia și a mers acasă prin România.

„Cu privire la cetățeanul ucrainean infectat cu COVID-19 și care ar fi revenit din Italia, prin România, Grupul de Comunicare Strategică precizează că, la acest moment, autoritățile române sunt în dialog cu autoritățile ucrainene pentru verificarea traseului acestuia și obținerea datelor necesare pentru demararea anchetei epidemiologice pe teritoriul României”, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică, referitor la cazul de infectare cu coronavirus din Ucraina.

------

Este vorba despre primul caz confirmat în Ucraina.

Potrivit ministrului ucrainean al Sănătăţii, Ihor Kuzin, este vorba despre un bărbat care a fost spitalizat sâmbătă în Cernăuţi, după ce a venit din Italia şi a trecut prin România.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că epidemia de coronavirus pare că se răspândeşte mai rapid în afara Chinei decât în interiorul ei.

Ucraina a fost centrul unor scene violente la sfârşitul lunii trecute când sute de locuitori dintr-un oraş au atacat autocarele care îi transportau pe cei evacuaţi din Wuhan. Atunci, ministrul Sănătăţii de la Kiev s-a solidarizat cu cei evacuaţi şi a intrat în carantină alături de ei. 

Sutele de poliţişti anti-revoltă desfăşuraţi la faţa locului joi au reuşit în final să-i respingă pe manifestanţi pentru a degaja drumul pe care aceştia îl blocau. Sub protecţia poliţiei, autocarele care-i transportau pe evacuaţi, unele având geamurile sparte, au reuşit să intre seara târziu în incinta sanatoriului.

Premierul ucrainean Oleksi Goncearuk şi ministrul de interne Arsen Avakov s-au deplasat la faţa locului în încercarea de a-i calma pe manifestanţi şi a denunţa violenţele.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri