Un bărbat s-a dat drept tatăl lui Mbappe și a ajuns după gratii. Cum a fost demascat

Data actualizării: Data publicării:
Impostorul s-a dat a fi Wilfrid Mbappe, tatăl lui Kylian
Impostorul s-a dat a fi Wilfrid Mbappe, tatăl lui Kylian Mbappe. Foto: Profimedia Images

Un bărbat de 48 de ani din Franța a încercat să păcălească autoritățile că este tatăl fotbalistului Kylian Mbappe. Planul său a eșuat, iar acum a fost condamnat la zece luni de închisoare.

Impostorul s-a dat a fi Wilfrid Mbappe, tatăl lui Kylian, starul campionei Franței, cu scopul de a obține beneficii materiale, însă planul său nu a funcționat așa cum își imagina.

Bărbatul a fost descoperit și găsit vinovat pentru fals și uz de fals după ce a contactat prefecturile Yvelines, Hauts-de-Seine și Seine-et- Marne în calitate de tată al lui Mbappe. Evenimentele au avut loc în decembrie și ianuarie.

Bărbatul a fost demascat de un ofițer administrativ din prefectura Yvelines, care nu a recunoscut vocea lui Wilfrid Mbappé, cu care deja făcuse schimburi telefonice, relatează Le Parisien, citat de BFM Sport.

Invitat să trimită un document scris, uzurpatorul a redactat o scrisoare, cu antetul clubului PSG, în care a apărut inclusiv semnătura lui Wilfrid Mbappé. Numeroasele greșeli de ortografie l-au făcut pe agent să își pună semne de întrebare, astfel că a avertizat poliția. Ancheta a dus la bărbatul care efectuase, între timp, aceeași manevră cu alte două prefecturi.

Bărbatul și-a recunoscut faptele și și-a motivat întreaga acțiune prin faptul că ar fi vrut să facă un act caritabil și să ajute un cuplu. Anchetatorii au descoperit însă că impostorul de fapt urmărea doar avantaje materiale. În urma perchezițiilor, la domiciliul său a fost decoperită suma de 4370 de euro, iar în conturi 24.230 de euro, sume care nu au putut fi justificate de către acesta, semn că nu se afla la prima abatere.

Autoritățile l-au reținut și l-au condamnat joi la zece luni de închisoare, dar care de fapt vor fi petrecute în libertate, monitorizat cu o brățară la picior. În plus, instanţa judiciară din Versailles a decis ca acesta să achite și o amendă în valoare de 2.000 de euro.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri