Un clip video de pe TikTok a dus la reunirea unui familii cu tatăl dispărut de doi ani

Data actualizării: Data publicării:
Oras din India
Foto: Guliver / Getty Images

Un bărbat a fost reunit cu familia la doi ani de la dispariția sa, după ce a apărut accidental într-un clip video pe TikTok și a fost recunoscut, informează BBC.

R Venkateshwarlu era deja dat dispărut de doi ani, când a fost recunoscut într-un clip video de pe TikTok filmat la 2.000 de kilometri distanță de satul său din statul Telangana.

Un prieten al familiei l-a văzut și familia sa a luat legătura cu poliția din statul Punjab pentru localizarea lui.

Cum a dispărut bărbatul?

R Venkateshwarlu are dificultăți de auz și vorbire, iar toată viața a trăit într-un sat din statul Telangana. Bărbatul era căsătorit și avea cinci copii, fiind angajat ca muncitor. În aprilie 2018, s-a urcat într-un camion pentru a merge într-un alt sat după un loc de muncă.

"Tatăl meu a adormit și șoferul nu a știut că se află acolo. După mai mulți kilometri, șoferul a realizat că încă se află în camion, așa că l-a dat jos în mijlocul drumului", a declarat fiul său, R Peddiraju, pentru BBC.

Aflându-se singur într-o zonă necunoscută, R Venkateshwarlu a încercat să facă autostopul ca să ajungă acasă. Până la urmă a fost luat de un camion, însă abia peste câteva ore a realizat că a mers în direcția greșită.

Șoferul l-a lăsat în Ludhiana, un mare oraș industrial din statul nordic Punjab. R Venkateshwarlu a ajuns să traiască din mâncarea primiă de la localnici, după ce situația sa a fost agravată de faptul că nu înțelegea Punjabi.

Familia sa a încercat să-l găseasc cu ajutorul poliției din Telangana, dar fără rezultat.

A fost găsit din întâmplare

De când India a intrat în stare de alertă pentru a opri epidemia de COVID-19, polițistul Ajaib Singh din Punjabi a început să meargă prin Ludhiana și să doneze celor nevoiași mâncare și alte lucruri necesare. Canalul său de TikTok, unde încarcă videoclipuri din timpul livrărilor sale, are peste 800.000 de fani.

În luna martie, Ajaib Singh a împărțit mâncare unor oameni fără adăpost care trăiau sub o pasarelă din Ludhiana. R Venkateshwarlu a fost văzut de un prieten de familie și aceștia au reușit apoi să ia legătura cu el prin intermediul poliției din Punjab.

Din cauza epidemiei, fiul nu a avut voie să călătorească în Ludhiana, însă a primit un permis special și într-o săptămână era acasă cu tatăl său.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri