Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a lovit nord-vestul Chinei. Cel puțin opt oameni au murit

Data publicării:
cutremur china
Cutremurul s-a produs la o adâncime de zece kilometri. Foto: X

Cel puţin opt persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,9, care a avut loc luni seara în nord-vestul Chinei, a anunţat agenţia oficială de presă chineză Xinhua citată de AFP, potrivit Agerpres. 

Serviciile de gestionare a situaţiilor de urgenţă şi de pompieri au fost solicitate să intervină în urma cutremurului care a avut loc la 23:59 (15:59 GMT) şi a afectat regiuni din provincia Gansu şi din provincia vecină Qinghai.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cutremurul s-a produs la o adâncime de zece kilometri, a precizat Institutului american de geofizică (USGS), care a anunţat iniţial o magnitudine de 6, la aproximativ o sută de kilometri sud-vest de capitala provinciei, Lanzhou. Seismul a fost urmat de mai multe replici.

Cutremurele sunt frecvente în China. În august, un cutremur cu magnitudinea 5,4 a lovit estul ţării, rănind 23 de persoane şi provocând prăbuşirea a zeci de clădiri.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri