Un cutremur de 6,1 s-a produs în largul Noii Zeelande

Data actualizării: Data publicării:
cutremur in noua zeelanda
Un cutremur de 6,1 s-a produs în largul Noii Zeelande. FOTO: Twitter

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit luni Insulele Kermadec, un arhipelag situat la nord de Noua Zeelandă. Nu au fost raportate pagube materiale grave sau victime.

Autoritățile nu au emis alertă de tsunami, transmite EFE, citată de Agerpres.

Seismul s-a produs la ora locală 22:18 (9:18 GMT), epicentrul fiind situat în Oceanul Pacific, la 374 de kilometri adâncime, conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), care înregistrează activitatea seismică din întreaga lume.

Cutremurul a avut loc la 956 de kilometri sud-vest de Ohnua, în insula Tonga, ţară insulară din Oceanul Pacific, şi la 997 de kilometri nord-est de oraşul Whangarei, situat în extremitatea nordică din Noua Zeelandă.

Arhipelagul Kermadec, aflat între Noua Zeelandă şi insulele Tonga, nu este locuit, cu excepţia personalului de la baza permanentă de pe insula Raoul, unde este amplasată o staţie meteo şi de radio.

Noua Zeelandă se află în zona faliei dintre două plăci tectonice şi înregistrează aproximativ 14.000 de cutremure în fiecare an, dintre care între 100 şi 150 sunt suficient de puternice pentru a fi simţite.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri