Un fost puşcaş marin american închis în Rusia a fost schimbat cu un fost pilot rus încarcerat în SUA

Data publicării:
Joey and Paula Reed pose for a photo with a portrait of their son Marine veteran and Russian prisoner Trevor Reed at their home in Fort Worth, Texas
Părinții lui Trevor Reed așteptându-și fiul să fie eliberat din închisoare din Rusia. Foto: Profimedia

Fostul puşcaş marin american Trevor Reed, condamnat la 9 ani de închisoare în Rusia pentru violenţe, a fost schimbat cu Konstantin Iaroşenko, un pilot rus încarcerat în SUA pentru trafic de cocaină, transmit agențiile AFP şi Reuters. Anunţul a fost făcut de Ministerul de Externe de la Moscova și confirmat de adminstrația de la Casa Albă.

„La 27 aprilie, la capătul unui îndelungat proces de negociere, Trevor Reed (...) a fost schimbat contra cetăţeanului rus Konstantin Iaroşenko, condamnat la 20 ani de închisoare de un tribunal american în 2010”, a transmis pe Telegram purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, potrivit agențiilor citate, preluate de Agerpres.

Imediat după anunţul Moscovei, preşedintele american Joe Biden a salutat eliberarea lui Trevor Reed din detenţia în care se afla din 2019.

„Trevor, un fost puşcaş marin, a fost eliberat din detenţia din Rusia. Auzeam în vocea părinților lui cât de îngrijorați sunt de sănătatea lui și cât de mult îi duceau dorul”, a transmis președintele Joe Biden într-un comunicat remis de Casa Albă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri