Un general rus de top a fost ucis într-un atac cu rachete în Zaporojie. El comandase trupele din Transnistria până în 2014

Data actualizării: Data publicării:
Serghei Goriacev
Generalul-maior Serghei Goriacev, șeful de stat major al Armatei a 35-a Combinate, ar fi fost ucis noaptea trecută. FOTO: Porfimedia Images

Un general rus de top care conducea trupele în sudul Ucrainei a fost ucis într-un atac cu rachete, au declarat bloggerii militari pro-ruși, scrie The Guardian.

Generalul-maior Serghei Goriacev, șeful de stat major al Armatei a 35-a Combinate, ar fi fost ucis noaptea trecută.

„În urma unui atac cu rachete inamic, șeful Statului Major al Armatei 35 de Arme Combinate, generalul-maior Serghei Goriacev, a fost ucis”, a declarat într-o postare pe Telegram bloggerul rus Voenkor. „Potrivit reprezentanților comandamentului Grupului Unit de Forțe (S), armata a pierdut astăzi unul dintre cei mai străluciți și mai eficienți lideri militari”, a adăugat acesta.

Mai mulți bloggeri de război ruși au declarat că Goriacev a fi fost ucis de o rachetă de croazieră Storm Shadow furnizată de Marea Britanie. Ministerul rus al Apărării nu a comentat încă aceste informații.

Serghei Goriacev a condus anterior trupele rusești în regiunea separatistă Transnistria și a fost decorat de ma multe ori.

Regiunea Zaporojie, al cărei teritoriu este controlat în proporție de aproximativ 80% de forțele rusești, pare a fi unul dintre principalele zone vizate de contraofensiva ucraineană.

 

 

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri