Un lunetist israelian a ucis două femei într-o biserică din Gaza: „Nu a fost niciun avertisment. Au fost omorâte cu sânge rece”

Data publicării:
biserica din gaza
Majoritatea familiilor creștine din Gaza s-au refugiat în biserică de la începutul războiului. FOTO: Profimedia Images

Un lunetist israelian a ucis două femei în interiorul Bisericii Sfânta Familie din Gaza, sâmbătă, potrivit Patriarhiei Latine a Ierusalimului, transmite CNN.

Mama și fiica mergeau spre biserică, a spus Patriarhia, când au început focurile de armă.

„Una dintre ele a fost ucisă în timp ce încerca să o ducă pe cealaltă într-un loc sigur”, mai precizează Patriarhia.

Alte șapte persoane au fost, de asemenea, împușcate și rănite în atac, unde majoritatea familiilor creștine din Gaza s-au refugiat de la începutul războiului, potrivit Patriarhiei, care supraveghează bisericile catolice din Cipru, Iordania, Israel, Gaza și Cisiordania.

„Nu a fost dat niciun avertisment, nu a fost furnizată nicio notificare. Au fost împușcați cu sânge rece în incinta parohiei, unde nu există beligeranți”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei.

Papa Francisc spune că „civilii neînarmați sunt țintele bombelor” în Gaza

Papa Francisca vorbit duminică despre decesele din parohia Sfânta Familie, spunând că „civilii neînarmați sunt țintele bombelor și focurilor de armă” în Gaza.

„Continui să primesc vești foarte serioase și triste despre Gaza. Civilii neînarmați sunt țintele bombelor și focurilor de armă. Și asta s-a întâmplat și în complexul parohial al Sfintei Familii, unde nu există teroriști, ci familii, copii, persoane bolnave și cu dizabilități”, a spus el în timpul rugăciunii sale săptămânale.

Potrivit Patriarhiei, tancurile Forțelor de Apărare Israeliene au vizat, de asemenea, Mănăstirea Surorilor Maicii Tereza, care găzduiește 54 de persoane cu dizabilități și face parte din complexul bisericii. Generatorul clădirii, singura sa sursă actuală de energie electrică, precum și resursele sale de combustibil, panourile solare și rezervoarele de apă au fost, de asemenea, distruse.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri