Un nou atac în Nigeria. Mai mulți bărbați înarmați au răpit copii mici și asistenți medicali dintr-un spital

Data actualizării: Data publicării:
centrul din nigeria atacat
Un nou atac în Nigeria. Mai mulți bărbați înarmați au răpit copii mici și asistenți medicali dintr-un spital. FOTO: Twitter

Mai mulți bărbați înarmați au răpit cel puțin opt persoane dintr-un spital din nord-vestul Nigeriei, printre care copii mici și asistenți medicali.

Atacul, care a avut loc la Centrul Național pentru Tuberculoză și Lepră din Zaria, se adaugă valului recent de răpiri din școli și universități pentru răscumpărare.

Totodată, mai mulți bărbați înarmați au atacat o secție de poliție din oraș.

"Atacul asupra secției de poliție a fost ca să distragă atenția, în timp ce un alt grup a atacat centrul de sănătate", a declarat un localnic pentru AFP.

Grupul a fugit cu persoanele răpite într-o pădure din apropiere.

Un muncitor din spital a declarat pentru BBC, sub protecția anonimatului, că de fapt, bărbații înarmați au răpit cel puțin 12 persoane, inclusiv trei copii mai mici de trei ani și un adolescent.

Un oficial guvernamental a declarat că au fost intensificate căutările pentru găsirea victimelor.

Răpirile sunt frecvente în nordul țării. În februarie anul trecut, aproape 300 de elevi au fost răpiți dintr-o școală din statul Zamfara.

Autoritățile afirmă că atacurile recente asupra școlilor din nord-vest au fost comise de răpitori înarmați, care cereau bani în schimbul eliberării celor răpiți.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri