„O experiență cutremurătoare”. Un fotbalist din Kenya a fost răpit și torturat într-o pădure. Cum a fost salvat

Data publicării:
polițiști Nairobi
Fotbalistul primeşte tratament medical la un spital local de la periferia oraşului Nairobi. În imagine: polițiști kenyeni la un filtru rutier în Nairobi, imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Dat dispărut duminică, fotbalistul Brian Opiyo Olang'o, portarul echipei KCB FC din prima ligă kenyană, a fost găsit în viaţă, rănit şi abandonat într-o pădure. El se află acum în convalescenţă într-un spital din Nairobi, relatează presa din Kenya, conform news.ro.

Surse apropiate jucătorului au confirmat că Opiyo a fost descoperit abandonat în pădurea Ngong după o experienţă cutremurătoare.

Conform relatărilor din presă, Opiyo a fost luat cu forţa din zona Taj Mall de trei bărbaţi neidentificaţi care l-au urcat într-o maşină, i-au confiscat telefonul şi i-au golit contul bancar pe drum.

Fratele său, Kevin Olang'o, fotbalist la FC Talanta, a coordonat neobosit eforturile de a-l localiza şi îşi exprimase anterior îngrijorarea cu privire la dispariţia sa.

Iniţial, KCB FC a tras un semnal de alarmă cu privire la dispariţia lui Opiyo când acesta nu s-a prezentat la cantonament.

„Am primit informaţii de la familia jucătorului nostru Brian Opiyo Olang'o că portarul a dispărut de la ora 18.00 în data de 10 martie 2024”, a precizat clubul, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la siguranţa acestuia.

Din fericire, Opiyo a reuşit să trimită un mesaj SOS soţiei sale înainte ca răpitorii săi să îi confişte telefonul, furnizând informaţii cruciale despre locul în care se afla şi despre pericolul la care se expunea.

În ciuda experienţei traumatizante, răpitorii jucătorului nu au cerut nicio răscumpărare de la familia sa, ceea ce a dus la suspiciuni privind motive ascunse.

În momentul salvării sale, s-a constatat că Opiyo avea răni, inclusiv o tăietură adâncă pe coapsa stângă, precum şi răni la umărul drept şi la cap, ceea ce indică faptul că a fost torturat în timpul captivităţii. În prezent, fotbalistul kenyan primeşte tratament medical la un spital local de la periferia oraşului Nairobi, unde va fi supus unor teste suplimentare pentru a evalua gravitatea rănilor sale şi pentru a se asigura că se va recupera complet.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri