Un om a murit în Marea Britanie din cauza E.coli. Mai multe produse au fost retrase de la vânzare

Data publicării:
E.coli
Foto: Profimedia

O persoana a decedat în Marea Britanie în urma unui focar de E.coli, au declarat vineri oficiali din domeniul sănătăţii, relatează dpa.

Agenţia de Securitate Sanitară din Marea Britanie (UKHSA) a declarat că au fost confirmate 30 de cazuri de E.coli în Anglia şi Scoţia, de la sfârşitul lunii iulie, la persoanele cu vârste cuprinse între 7 şi 81 de ani.

Agenţia a adăugat că o persoană din Scoţia cu această infecţie a decedat de curând, scrie Agerpres.

Agenţia pentru Standarde Alimentare (FSA) a anunţat o retragere preventivă de la rafturi a patru produse de la producătorul de brânză Mrs Kirkham's Lancashire Cheese în ajunul Crăciunului din cauza posibilei contaminări cu E.coli şi a adăugat un al cincilea produs pe 27 decembrie.

UKHSA a indicat că sunt în curs investigaţii cu privire la orice legături comune între cazuri, inclusiv legături cu brânzeturile retrase de la rafturi. "Un deces a fost asociat cu acest focar", a menţionat sursa citată.

"Investigaţiile epidemiologice şi ale lanţului alimentar au identificat legături între unele dintre cazurile identificate şi un număr de brânzeturi nepasteurizate produse de o firmă în Anglia".

UKHSA, FSA, Public Health Scotland şi Food Standards Scotland lucrează împreună cu alte agenţii partenere pentru a investiga epidemia.

Simptomele includ diaree severă (inclusiv diaree cu sânge), dureri abdominale şi uneori sindrom hemolitic uremic - o afecţiune gravă care poate duce la insuficienţă renală şi chiar la deces.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri