Un parlamentar din Sri Lanka s-a sinucis după ce a împușcat mortal protestatari care manifestau împotriva guvernului

Data actualizării: Data publicării:
polițiști cu căști verzi în fața unei mulțimi de protestatari în Colombo
Protestele masive din Sri Lanka au degenerat în violențe după ce forțele de ordine au intervenit. Foto: Profimedia Images

Un deputat din partidul de guvernământ din Sri Lanka, țară zguduită în aceste zile de proteste masive, s-a sinucis, luni, după ce a deschis focul asupra unor manifestanți, a anunțat poliția din această țară.

Potrivit poliţiei, deputatul Amarakeerthi Athukorala a deschis focul asupra a două persoane care îi blocau maşina şi le-a rănit grav în Nittambuwa, la aproximativ 50 de kilometri de capitală. Una dintre cele două victime a decedat din cauza rănilor, ain adăugat poliţia, conform AFP, citat de Agerpres.

„Deputatul a fugit de la faţa locului şi s-a refugiat într-o clădire din apropiere”, a declarat un oficial de poliţie pentru, menţionând că „mii de oameni au înconjurat clădirea şi apoi deputatul şi-a luat viaţa cu revolverul”.

Luni mai devreme, susţinători ai guvernului Rajapaksa au distrus taberele şi pancartele manifestanţilor antiguvernamentali ridicate în faţa biroului preşedintelui Gotabaya Rajapaksa în Colombo din 9 aprilie.

Aceste ciocniri au provocat cel puţin 138 de răniţi care au fost spitalizaţi, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului.

Premierul Mahinda Rajapaksa, care este fratele preşedintelui Gotabaya Rajapaksa, a demisionat, luni, după aceste atacuri violente.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri