Un sud-coreean a fost condamnat la închisoare după ce a scris o poezie în care lăuda Coreea de Nord

Data publicării:
barbat cu catuse la maini
Bărbatul, care are în jur de 60 de ani, a fost acuzat că a încălcat Legea securităţii naţionale. FOTO: Shutterstock

Un sud-coreean a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare pentru că în 2016 a scris o poezie în care lăuda Coreea de Nord, şi pentru că a încălcat o lege care interzice accesarea website-urilor nord-coreene, a relatat luni agenţia sud-coreeană Yonhap, potrivit Reuters.

Bărbatul, care are în jur de 60 de ani, a fost acuzat că a încălcat Legea securităţii naţionale, care interzice accesarea website-urilor şi media nord-coreene, precum şi demersuri de „lăudare, incitare sau propagandă” pentru activităţile Phenianului.

Un oficial al Tribunalului districtual central din Seul a refuzat să dea detalii despre acest caz.

Cele două Corei se află, din punct de vedere tehnic, încă în război dat fiind că războiul din anii 1950-1953 s-a încheiat printr-un armistiţiu, nu un tratat de pace.

Bărbatul a fost acuzat că a accesat Uriminzokkiri - un site controlat de statul nord-coreean - şi a prezentat o poezie în 2016 în care lăuda o unificare sub conducere nord-coreeană.

Potrivit Yonhap, el susţinea că, sub un sistem socialist de tip nord-coreean, nu ar mai exista probleme cu locuinţele şi cu locurile de muncă.

Bărbatul mai fusese acuzat anterior o dată de încălcarea Legii securităţii naţionale.

Instanţa supremă sud-coreeană a decis anul trecut că această lege este constituţională, în ciuda apelurilor tot mai numeroase în ultimii ani de revizuire a sa din motive legate de libertatea de exprimare.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri